Sunday, January 25, 2009

Kreativ lördag

Igår var jag på porslinsmålning på ett ställe som heter Pick-n-Paint. Kul aktivitet som ingick i en överraskningsdag för en kompis som fyller år idag. Mitt alster kan beskådas nedan. Ser inte så vackert ut, men när muggen är glaserad och bränd ska det där mes-rosa bli knallrött och de andra färgerna också mycket starkare. Hoppas det blir fint! Den ska vara klar den 4:e februari, lägger upp en bild då om den inte blir alltför gräslig.

Efter målningsaktiviteten blev det bio, och sedan suverän middag på Vin & Tapas på Övre Husargatan. Rekommenderas! (Särskilt de varma små knytena med getost och fikonmarmelad, mums!)

 
Posted by Picasa

Thursday, January 22, 2009

Antikt

Jag älskar Antikrundan. Skulle gärna hitta en pryl för tjugo spänn som visade sig vara värd hundra tusen, hur bär man sig åt? Kanske skulle hjälpa om man gick på loppis. :)

Idag var det faktiskt med en grej som står hemma hos mina föräldrar! En boll som är snidad i elfenben med en massa mindre bollar inuti, jättefin. Tyvärr ligger den löst uppe på en fot, och tydligen har den varit så intressant att gäster i huset har lyft på foten och bollen har trillat i golvet = inte bra. Jag är iallafall oskyldig så vitt jag minns. :)


Monday, January 19, 2009

Kul filurer

De här gubbarna är ju bara för sköna...jag vet inte vad de heter men de om man går femkilometers-slingan i Skatås dyker det upp ett helt gäng!

Posted by Picasa

Mitt konstnärsjag


I sommar ska jag på en veckas målarkurs i Skåne! Fick veta idag att jag fick plats - det ska bli fantastiskt kul och spännande. Har funderat på att gå nån målarkurs i flera år men det har aldrig blivit av...säkert bra för hjärnan att få släppa loss och vara lite kreativ.


Kursen äger rum på Fridhems folkhögskola. Gillar man inte måleri har de även en clownkurs. :o)


(Teckning av Emil Östlund)

Sunday, January 18, 2009

Kakeldrömmar

När jag någon gång blir med hus vill jag absolut ha ett badrum med orientalisk mosaik! Tycker det är jätteläckert och så mycket roligare än standardkaklet jag har idag - vitt och vitt med en rad i blått. Hyreshusägare verkar inte vara så värst fantasifulla.


(Bild från moroccan-furniture-decor.com)


Förresten så känns det spännande med ett nytt år! Ska fortsätta med 2008 års föresats att tänka positivt och ska också försöka mig på lite nya grejer. På tisdag ska jag på pubquiz med okända grannar och om några veckor ska jag testa lindy hop, det kan gå hur som helst. :o)

Thursday, January 15, 2009

Vår?

Jag är inte så bra på att blogga, vet inte riktigt vad jag ska skriva om...kan ju iallafall skriva att jag längtar efter våren. :-) Hittade en spindel i hallen förut, det kanske var ett vårtecken?