Monday, February 23, 2009

Twitt twitt

Jag har fastnat i ännu en sån där modern web 2.0-företeelse, nämligen Twitter. Det är en applikation där man skriver korta meddelanden (max 140 tecken tror jag det är), som vem som helst kan se. Lite som Facebook-statusen fast utan Facebook. Man kan följa sina vänner eller kändisar, jag har lagt upp Henrik Schyffert och Stephen Fry än så länge. Lite kul att få inblick i vad de pysslar med!

Andra kändistwittrare: http://mashable.com/2008/10/20/25-celebrity-twitter-users/




Om någon av er går med så hittar ni mig som ikris72!

Kram på er!

Sunday, February 22, 2009

Äntligen!

Jag inser att spänningen har varit olidlig..! Nu har har jag varit och hämtat muggen jag målade för några veckor sedan, och såhär blev den! Nu tänkte jag sätta mig och skriva en jobbansökan till Höganäs. ;)

Före:



Efter:
 
Posted by Picasa

Saturday, February 21, 2009

Vackert

I kväll var Göteborg vackert. Helt täckt i snö och alldeles tyst, magiskt.

Photobucket

Monday, February 16, 2009

Tidskapslar

Hittade ett kul inlägg på Magdas Scrapbooking som handlar om att göra tidskapslar! Läs och inspireras här!

Wednesday, February 11, 2009

Utmaning

Fick en utmaning härom dagen av Jenny, har varit lite slapp det sista men här kommer mitt bidrag! :)

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget inlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

1. Varje morgon när jag går hemifrån måste jag kolla att kaffebryggaren är avstängt minst två gånger och rycka några gånger i dörrhantaget när jag har låst ytterdörren.

2. Jag spelar ofta och gärna Mah Jong på Unibet.com. (Har inte spelar bort några jättesummor dock)

3. Jag släktforskar.

4. När jag sitter vid mitt skrivbord på jobbet och är stressad börjar jag steppa med fötterna.

5. Jag älskar traditioner. Jag tvingar mamma att duka med mormors Wexiö-servis varje julafton och blir upprörd om allt inte är som det brukar. :)

6. Jag blir stressad av tidningsprenumerationer eftersom jag känner att jag måste läsa varenda artikel. Fast jag hoppar ofta på erbjudanden för att få premier!

7. Jag tror på övernaturligheter (men har inte upplevt något själv).

8. Jag har en gång åkt till USA för att gå på date!

Säger som Stina att utmaningen går till:
Alla glada läsare!

Thursday, February 05, 2009

Muffar

Jag är extremt frusen av mig. Att sitta och knacka på ett tangentbord hela dagarna gör inte saken bättre, fingrarna blir som istappar. Men, jag har i min ägo ett par helt fantastiskta muffar med riktig ull på insidan (jag kallar dem muffar, fast egentligen heter det väl muddar eller pulsvärmare eller nåt sånt). Fick dem av mamma för några år sedan och nu klarar jag mig inte utan dem på jobbet. Varma handleder = varma fingrar. Rekommenderas varmt till alla frusna själar!

Wednesday, February 04, 2009

Vårlängtan

Tänk att man fick se några snöflingor idag, lite rester från det engelska snöovädret. Önskar så att jag bodde på en breddgrad där snön fick ligga kvar några veckor, nu lär den vara borta imorgon...bättre att tänka vårliga tankar istället, det sticker faktiskt upp något grönt i rabatten utanför! Heja våren!

Tuesday, February 03, 2009

Nonsens

Känner press att skriva något varje dag (på ett bra sätt), även om jag inte direkt har något nytt att komma med. Har verkligen inte fattat grejen med bloggar förrän nu, men det är ju riktigt kul! Lägger in en bild på ett kort jag gjorde i helgen. Lite ironiskt att jag gör födelsedagskort som aldrig kommer ihåg när folk fyller år - tack gode gud för Facebook! :)

Monday, February 02, 2009

Slösurfning

Har upptäckt den där lilla länken "Nästa blogg" längst upp på sidan. Klickar man på den kan man hamna i Indien eller var som helst, riktigt underhållande! (Ja, jag är lättroad.)

Sunday, February 01, 2009

Helgaktiviteter

Igår var jag och såg Mary Poppins på Göteborgsoperan. Det var på mammas initiativ, jag är normalt ingen musikalfantast (eller operafantast heller för den delen). Men, folk som hade sett den sade att den skulle vara fantastiskt bra så jag gick dit med öppet sinne. Tyvärr blev det som vanligt, tankarna flög iväg åt alla möjliga håll och mot slutet satt jag nästan och somnade. Och tänkte skamliga tankar som att "för de här pengarna kunde jag ha gått på fyra biobesök". De som uppträdde var jätteduktiga, det är inte det, men jag är ingen bra publik helt enkelt. Men scenografin var häftig!




Den största behållningen av kvällen var istället en finfin oxfilé med grönpepparsås som jag glufsade i mig i trevligt sällskap av mor och syskon.

Idag blev jag inspirerad av Stinas Facebook-status och scrapbookade lite. Har fastnat i denna underbara hobby som jag upptäckte i höstas, skönt att koppla bort hjärnan och göra något kreativt! Dyrt som attan blir det också för en köpgalning som jag, vet inte hur många tusen jag har spenderat på småpryttlar. Förhoppningsvis kommer ni inte att behöva se mig i Lyxfällan. :o)